Det finns ett sätt att spara miljön och ändå få ett snyggt golv. Genom att göra golvslipning istället för att riva ut parketten i Stockholm gynnar du miljön.

Lena hade fått en idé i huvudet. Hon skulle hyra in en golvläggare som skulle slipa vardagsrumsgolvet. Maken Hans var säker på att det var alldeles för tunt för att det skulle vara möjligt. Det behövdes en viss tjocklek för att en golvslipning skulle kunna äga rum i deras hus i Stockholm.

Hans hade hittat ett snyggt parkettgolv online som han visat henne. Det var på rea och skulle inte kosta mycket alls lovade han. Men hon bedyrade att det inte hade med pengarna att göra utan att det handlar om miljön. Varför skulle de köpa ett nytt golv och påskynda skövlingen av skog när de hade ett fint golv?

Fråga golvläggare om golvslipning

Trots att han var säker på svaret kontaktade han en firma som gjorde golvslipning i Stockholm. Allt för husfridens skull. Denne lovade att komma nästkommande vecka och frun var äntligen på gott humör igen och hade slutat tjata. Även hon var säker, men hennes visshet handlade om att de kunde slipa golvet.

Båda var hemma när golvläggaren kom. De stod som hökar och avvaktade medan denne lossade en list för att kunna se golvets tjocklek ordentligt. Han hummade och kliade sig på hakan. Sedan sa han: “Det ska inte vara något problem att slipa det här.”
Lena skrek rakt ut av glädje och log stort mot sin surmulne make.