Den ökade efterfrågan efter städtjänster i Stockholm som kom i samband med rut-avdraget har gjort att konkurrensen hårdnat mellan städföretaget. Vi säger här hårdnat – men det finns fortfarande väldigt goda möjligheter att bli lönsam i staden. Det mesta tyder på att det inte på något sätt blivit mättat och man kan hela tiden se hur antalet privatpersoner som väljer exempelvis hemstädning eller annat inom området Rut och väljer att anlita en städfirma för detta. Det här kan förklaras främst av två stycken anledningar. Dels så måste man vara medveten om att allting tar tid i Stockholm – det tar tid att åka till- och från jobbet, det tar tid att åka och handla och det tar tid att köra barnen till olika aktiviteter.

Däri ligger den största förklaringen och om vi går vidare till nästa så handlar det kort och gott om att många städföretag faktiskt håller både hög klass och erbjuder bra priser i Stockholm. Kort sagt: man får mycket valuta för sina pengar om man anlitar en städfirma i dagsläget i Stockholm. Men – vad kommer att inträffa efter nyår då rut-avdraget halveras; kan en städfirma även då finna lönsamhet i Stockholm? Här blir svaret både ja och nej.

Visst, man kommer säkerligen att se att en minskning bland privatpersoner och deras behov kommer att ske; men däremot så måste man även väga in att det inte enbart handlar om att ombesörja deras behov. Stockholm är en stor stad och här finns det således många företag som samtliga behöver tjänster som rör städning. Det kommer säkerligen att innebära en minskad lönsamhet för några i och med att rut-avdraget halveras – men på det stora hela så finns den en marknad som är stor nog för de flesta i Stockholm.

Tänk på detta om du söker en städfirma

Oavsett om man är privatperson eller företagare i Stockholm och behöver hjälp med sin städning så finns det några detaljer som man måste ha i åtanke innan man gör sitt val. Vi nämnde ovan att de flesta städföretag faktisk håller en god kvalitet och där deras priser både är rimliga och humana. Företag som Rozen Clean erbjuder både bra pris och god kvalitet.

Tyvärr så finns det dock även de som inte gör det och det är dessa som man ska se upp lite för. Det finns här några tydliga parametrar i hur man skiljer de goda aktörerna på marknaden från de sämre och den enklaste metoden är att använda sig av internet. Med detta menat så får man räkna med att göra sin egen undersökning och kolla upp hur exempelvis bokslut, omsättning och annat ser ut.

Vidare – och detta som ett andra steg – så kan man be om nummer till tidigare kunder och även ringa dessa. Som företagare så ringer man andra företag som anlitat samma städfirma och detsamma gör man som privatperson. Genom de här enkla metoderna så minimerar man risken att anlita fel företag i Stockholm. Som vi sa; de flesta är duktiga och sköter sig men för den saken skull så skadar inte lite egen research.