Att sälja en bostad är ett omfattande arbete. Din mäklare i Sundsvall måste känna till marknaden och sätta ett rimligt utgångspris. Kunskap om byggnader och försäljning är viktigt.

Det är mäklaren som har ansvaret för att bostaden blir såld inom rimlig tid till ett bra pris. Samtidigt måste en mäklare i Sundsvall vara ärlig och seriös, så det är ingen bra idé att bara framhäva fördelar och förneka nackdelarna. En omfattande vattenskada, ett servitut på att man har lovat bort en del till grannen, kommunens planer på att bygga fabrik där, allt detta är saker som ska fram i ljuset.

Inte sälja till varje pris

Men om du vet att det blir översvämning i källaren med jämna mellanrum, måste du verkligen berätta det? Som säljare vill du bli av med ett objekt, och du är inte beredd att gå ner i pris. Kanske är objektet osäljbart om du är ärlig. Du måste ändå säga som det är till mäklaren. En mäklare som jobbar hårt har också en yrkesheder att tänka på. Kanske kan du komma runt problemet, kanske inte. Men det är oseriöst att lura på en godtrogen kund ett hus som är mycket sämre än man kan tro.

Man brukar säga att det finns folk till allt. Kanske är köparen mest intresserad av tomten och tänker ändå riva huset. Det kan du inte veta, men mäklaren kan i så fall rekommendera objektet till någon som har sådana planer. Då blir alla nöjda, och du kan sova lugnt framöver. Läs mer om mäklare på denna sajt: mäklaresundsvall.net