Måla huset är något som inte görs särskilt ofta. Men det är viktigt att hålla ett öga på fasaden. Särskilt om det är ett gammalt hus. De lärde sig paret i Danderyd då en målare tog hand om villan.

Sonen till Greta och Wilmer hade erbjudit sig att måla föräldrarnas hus under semestern. Något som de var tacksamma över. De behövde bara åka in och köpa färg och annat som skulle till.

På butiken berättade de om planerna för huset och bad om hjälp med färg och penslar. Expediten frågade var de bodde och de berättade om släktgården som expediten kände väl till. Ett fint hus med gamla anor. Expediten berättade att det fanns saker man skulle tänka på lite extra när man målade äldre hus.

Danderydturen innebar proffsmålare

Istället för att handla målarsaker hade de bokat in en tid då en målare från Danderyd skulle komma på besök. Han skulle se vilken typ av färg som passar huset bäst både för att passa in i miljön men även för att se vilken typ av färg som använts förr.

Allt hade slutat med att målaren hyrts in för att ta hand om både färg och målning då han hade erfarenhet av äldre hus och vad som krävdes för att träet skulle bevaras på bästa sätt. Även om sonen var duktig blev nu huset målat av ett proffs och de gissade att han skulle bli glad över att slippa måla och istället få njuta av ledigheten tillsammans med sin familj.