Är man ägare till ett hus i Stockholm så sitter man förmodligen på en guldgruva då just villor och hus får anses som lite av en bristvara i staden. Det här gäller egentligen samtliga typer av boenden i Stockholm – alla vet trots allt hur bostadssituationen för närvarande ser ut i staden. Ser man dock till hus och hur man ska kunna sälja ett sådant med maximal förtjänst – eller bara för att skapa sig själv en lite högre levnadsstandard – så finns det dock några små knep som man kan använda dig av.

Vi kan här därför ponera att det är du som är ägare till ett hus i Stockholm; ett hus som du står inför att sälja och där du i och med detta vill maximera din vinst och tjäna så mycket pengar som möjligt – som brukligt är vid en försäljning av en bostad, oavsett var den ligger. Vi säger att det hus du äger är en helt vanlig villa där du har en trädgård samt en mindre yta framför huset där du kan ställa sin bil. Ditt hus saknar således garage och om vi nedan radar upp några tips på hur du kan öka värdet så förstår alla vad vi menar.

Asfaltering och homestyling ger mervärde

Vi kommer här att fokusera på små detaljer där du använder dig av billig extern hjälp snarare än att lägga fokus på att genomföra någon omfattande renovering. Små tips som i sig inte kostar alltför mycket men som i slutändan – förhoppningsvis – ger ett stort mervärde.

  • Kontakta en trädgårdsmästare. Eftersom du nu har en trädgård på din tomt så är detta också något som du ska försöka framhäva för de spekulanter som kommer på visningen. Om du saknar gröna fingrar så kan det vara läge att anlita professionell hjälp och här kommer således en trädgårdsmästare in i bilden. Det här tipset är mycket användbart – tänker man efter så är gröna ytor lite av en bristvara i en så pass stor stad som Stockholm och särskilt då om man ser till privatbostäder.
  • Asfaltera. Eftersom huset du äger i Stockholm saknar garage så kan en asfaltering av ytan där du parkerar vara väldigt avgörande för hur mycket du kan tjäna vid en försäljning. Detta helt enkelt på att en asfaltering gör att bilen slits mindre och att det ger ett lite snyggare intryck. Dessutom kan du även be den firma du anlitat för din asfaltering att lägga lite nivåskillnander med hjälp av sten – det ger ditt hus i Stockholm lite – billig! – lyx.
  • Inredningsarkitekt eller homestyling. Detta är en ny trend som allt fler använder sig av vid en försäljning. Man anlitar helt enkelt ett proffs på inredning som stylar om huset innan det läggs ut på marknaden. Detta gör hen genom att lägga till saker, ta bort överflödiga detaljer och genom att få ditt hus att bli så snyggt, modernt och inbjudande som det bara är möjligt. Ser man till kostnaden här så är den minimal sett till skillnaden rent ekonomiskt. Får vi här förutspå så tror vi att homestyling inom kort kommer att bli en väldigt stor trend – passa på innan priserna höjs alltför mycket.