Har ni problem med avloppet? Vänta inte för länge med att åtgärda felet eftersom det som täpper till också kan skada rören och orsaka läckor och fuktskador. Ring efter en spolbil redan idag.

Stopp i avloppet kan vara riktigt jobbigt och äckligt, eftersom det ofta också luktar illa. Inte sällan är det vattnet i duschen som inte rinner ner eller toaletten som det inte går att spola i. Åtgärdar man inte problemen snabbt riskerar de att förvärras och man kan till och med få skador på avloppsrören med vattenläckor och fuktskador som följd. Har man akut stopp är det ofta något oönskat föremål som har fastnat som exempelvis en bomullspinne eller tampong, för sådant ska man slänga i papperskorgen och inte i toaletten.

Akut stopp i avloppet

Ibland kan man åtgärda stoppet själv genom att rengöra vattenlåset eller avloppsbrunnen för hand. Är det stopp i diskhon kan man försöka med att hälla ner en rejäl skvätt med diskmedel i röret och sedan spola med hett vatten. Att regelbundet ha som vana att lite då och då spola med riktigt hett vatten i både diskhon och tvättstället kan förebygga stopp.

Men ibland går det inte att undvika och sitter stoppet längre ner måste man ha professionell hjälp av en rörmokare som rensar och spolar rören rena. En rörspolning går till så att man med hjälp av en spolbil rengör rörstammarna invändigt med hett vatten som spolar in under ett högt tryck. Detta är ett miljövänligt och skonsamt sätt för rören att rengöras på. Läs vidare om hur du kan förebygga stopp i avloppet: https://www.stoppiavloppstockholm.nu/