Många har någon gång känt paniken över att nycklarna har försvunnit. Utan nycklar tar man sig inte in i sitt hem, i bilen eller kanske på kontoret. Har du reservnycklar eller behöver du göra?

Känslan av att vara utelåst kan vara desperat. Ska man slå sönder ett fönster? Försöka bryta upp dörren? Kommer grannarna tro det är ett inbrott? Vad ska man göra? Jo, man ringer en låssmed. Denne kan komma ut och hjälpa dig öppna dörren utan att behöva nyckeln. Eller ännu bättre, varför inte ligga steget före och ha extranycklar?

Många lämnar idag en extranyckel hos sin familj, vän eller partner. Det gör ju också att skulle du tappa nyckeln kan de komma och låsa upp. Givetvis om de är hemma då. En låssmed kan även hjälpa till att göra extranycklarna, detta går snabbt och kostar inte alltför mycket.

Hitta en låssmed nära dig

Det finns låssmeder i de flesta kommuner. Man kan ofta finna dem på köpcentrum. Behöver du en akut kan du söka på internet efter en låssmed som har jourtider. Vare sig du letar efter låssmed i Vällingby eller någon annanstans kan du hitta någon som kan hjälpa dig med nycklarna.

Hur det fungerar är olika från ställe till ställe. Många har en typ av drop in där man kan lämna in nyckeln för kopiering. Har de tid direkt tar detta inte mer än trettio minuter att få fixat. Med en låssmed nära till hands kommer du alltid in i ditt hem.