Fönster används för att släppa in luft och ljus. Men ibland kan det bli så skarpt ljus att man behöver något som kan skugga. Många väljer därför något som både är snyggt och som är ett solskydd.

Ser man ett hus med markiser och ett hus utan bredvid varandra så kan det utan se lite tomt och naket ut. För med olika typer av markiser kan man smycka sitt hem på ett sätt som lyfter hela huset till nya vackra höjder. Det går att välja en markis som är helt rak eller en som är som en kupa över fönstret. Och när det kommer till mönster och färger så är det nästan bara fantasin som sätter gränser. Man kan välja något som går i ton med fasaden eller som bryter av helt. Allt är upp till tycke och smak.

Skugga med utsikt

Till skillnad mot rullgardiner, persienner och liknande så tar inte markisen bort utsikten från fönstret. Det är också därför många väljer denna typ av solskydd. Har man stora fönster som kanske till och med är riktade mot en vacker utsikt, så vill man ju inte gå miste om den. Speciellt inte på soliga och vackra dagar. Men samtidigt kan man vilja ha ett fungerande liv i huset, utan att bli bländad. Då är ju markiser den perfekta lösningen! Och idag finns det även möjlighet att ha modeller som styrs av sensorer. Det innebär att de åker upp om vindstyrkan blir på skadlig nivå.