Vi lägger allt mer vikt på fönster och önskar oss fönster med fler och bättre funktioner. För bara 20 år sedan önskade vi oss fönster som inte kunder gå sönder, som höll mot pistolskott, mot slag och sparkar, som kunder skärma av solen och som tvättade sig själva. Nyheten är att du kan få fönster med alla dessa funktioner. Tillverkarna har verkligen lagt manken till och låtit sina forskningsavdelningar få arbeta ordentligt för att presentera fönster med allsköns funktioner.

Fönster som nästan tvättar sig självt

Det finns faktiskt fönster ute oxå marknaden som nästan tvättar sig själva. De har alltså en yta på utsidan som smutsen inte fastnar på. Och skulle det fastna smuts på fönstret, rinner det bort med regnet. Det gör att du inte behöver tvätta dina fönster en gång om året. Du slipper tvätta dem ungefär vart annat år.

Fönster som sparar energi

Numera kan du skaffa särskilda energifönster som isolerar värmen inomhus. De släpper igenom solljus och solens värme men bevarar inomhusvärmen. De är så väl isolerade att de inte släpper ut värme, eller släpper in buller.

Fönster som skyddar mot solens farliga strålar

Nu finns det elektrokroma fönster som mörknar när det blir för ljust och varmt ute. Det är som att ta på sig solglasögonen, fast inomhus. Dessa fönster isolerar mot solens värme. Det innebär att man inte behöver kyla ner bostäder med dyra energislösande airconidtions.

Fönster som skyddar mot inbrott

Du har säkert redan sett butiksfönster som har inbrottsskyddande fönster. Då är det fönster som inte är byggda med traditionella glas, utan innehåller plastpartiklar som gör att fönsterglasen håller ihop trots åverkan utifrån.

Fönster som skyddar mot pistolskott

På samma sätt finns det skottsäkra fönster, som inte splittras av kulor. Dessa fönster kostar en hel del då de har behandlat med en skottsäker yta. Däremot lönar det sig om man är orolig för skott och kanske bor i ett särskilt utsatt område.

Välj rätt återförsäljare av fönster

Varför inte välja ett företag med sortiment med alla dessa nyheter? Du kan då energibesparande fönster med lågt U-värde till bra priser. Hittar du likadana fönster men till lägre pris, erbjuder vissa företag  som erbjuder fönster samma pris. Dessutom kan du fönster som har garanti som räcker i hela 30 år. Då vet du att det är fönster med hög kvalitet.

De flesta företag som är återförsäljare av fönster bakar även in montering i priset för fönster, vilket innebär att du på så sätt kan sänka priset för fönster med en tredjedel med ROT-avdraget.