Man tänker sällan på att för att få ett så ett attraktivt hem som möjligt, behöver det städas då och då. Helst hela tiden. Människan har alltid velat skapa ordning kring sig. Allt från det att hon bosatte sig i grottan och sopade golvet för att göra i ordning en bädd åt dig av löv, halm och strån. Sedan har samma längtan av ordning följt med henne genom åren med djurhållning, lantbruk och till sist i staden.

Ordning först – sedan allt annat

Vi vill ha ordning för att må bra. Det måste till en ordning på sakerna för att kunna upptäcka smuts i bostaden. Och smuts i bostaden gör oss sjuka. Det samlas destruktiva bakterier i våra dammråttor, smutsen kring vatten och sanitet, i maten som göms i frys och kylskåp, liksom i våra skafferier.

Så är det när vi vill göra våra bostäder så attraktiva som möjligt. Det viktigaste tillfället att göra våra bostäder så attraktiva som möjligt är väl när vi vill sälja bostaden och få ut ett så bra pris som möjligt. En städad bostad är väl det minsta möjliga. Den ska dessutom helst vara homestajlad och attraktiv med snygg inredning och snygga möbler.

Sedan måste du hitta en ny bostad

När du väl sedan har fått det pris som du kan tänka dig acceptera eller som du önskat dig (eller ännu mer?) blir det sedan till att hitta ett annat boende. De flesta vill ändå flytta in i något som är bättre, större, eller mer centralt. De flesta gör bostadskarriär i storstäderna. Först kanske man växer upp i förorten, en bit utanför staden, i ett radhus, parhus eller villa. När det är dags för den första bostaden, får man oftast nöja sig med en bostad i ett mindre attraktivt område.

När det sedan är dags för en flytt tillsammans med sin käresta, brukar man flytta in i något större, och kanske till ett mer attraktivt område. Flyttarna brukar gå närmare och närmare stadskärnan (mer attraktivt). När det sedan är dag för barn, sker flytten tillbaka till förorten. Inte så sällan till samma förort där man själv har växt upp. När väl barnen väl har flyttat ut ur boet, flyttar man på nytt närmare stadskärnan.

Mycket med själva flytten

När man flyttar vet man att förutom packning och själva flytten och inredningen i det nya stället, är flyttstädningen minst lika viktig. Eftersom det oftast är någon annan som ska flytta in och har köpt din gamla bostad, ska tycka om att flytta in i din gamla bostad, vill de ha det så städat som möjligt, eller hur? Det är ju samma sak för dig. Du vill väl inte flytta in i någon annans röra, dammråttor och smuts?

Därför brukar flyttstädningarna vara rena rama sanitetsåtgärderna. Allt ska rengöras, från golv till tak. Och det är inte lite det. Vet du inte om någon annan städfirma som utför flyttstädning, kan du läsa mer på: flyttstädninggävle.se.