Ska du homestyla ditt hem? En homestyling kan vara avgörande för att du får ett hem sålt eller inte. Det kan vara avgörande för att du ska få det pris som du önskar på din försäljning av bostaden. Så hur gör man för att styla det på så sätt att du får så många spekulanter att de tillsammans höjer priset på bostaden?

Måste du renovera innan homestyling?

Det allra första du bör göra är att titta kritiskt på ditt hem; finns det något där som behöver spacklas, målas eller tapetseras? Då måste du åtgärda det först, en homestyling hjälper inte om du har slitna tapeter, flagnande färg på dina fönster. När du har åtgärdat allt som behöver åtgärdas kan du börja själva homestyllingen:

1. Planera rum för rum hur du ska styla det. Det viktiga är att du plockar undan allt som är personligt; foton på dig och barnen, ditt smink och kläder, allt sådant måste bort, liksom hårborstar och rakhyvlar. Inget personligt ska ligga framme. Inte barnens leksaker heller.

2. Saknar du snygga saker? Vaser, som du kan placera blommor i? Fat som du kan lägga frukt och grönsaker på? Vackra tallrikar att duka borden med? Ring runt bland dina vänner och bekanta och be att få låna, så att du kan göra det riktigt snyggt i ditt hem.

3. Ta bort alla möbler som inte är snygga. Hyr ett förråd, eller be att få ställa dem hos en kompis under visningen. Det är mycket viktigt att fula möbler inte är där. Saknar du snygga möbler, bör du låna eller köpa in för visningen.

4. Städa allt i lägenheten. Det måste vara rent för att göra lägenheten så attraktiv som möjligt. När det är klart, kan du hänga upp tavlor, placera ut textilier och gröna växter

5. Till sist är det bara att placera ut färska kryddor i köket, frukt på faten på bord och i vardagsrummet. Det ska finnas gröna växter minst en i varje rum. Helst ska det finnas snygga lyktor och ljus, kuddar och pläder för att det ska hemtrevligt ut.

Tycker du detta är svårt och tid- och energikrävande kan du alltid anlita en mäklare som kan göra det åt dig. Har man aldrig homestylat ett hem förut kan det vara svårt att göra på egen hand.

Bor man i Stockholm kan man även anlita mäklare i Uppsala, eftersom de känner väl till bostadsmarknaden både i Uppsala och Stockholm. Om du dessutom funderar på att flytta till Uppsala är det bäst att anlita någon som kan hjälpa till med homestyling, renovering och vilka bostäder som finns till salu i Uppsala.