Visst är det härligt med ljus och värme. Med det händer ganska ofta att vi får höga temperaturer under sommaren. Skiner solen rakt in i lägenheten kan den snabbt förvandlas till en bastu.

Det är något som sällan uppskattas. Förhoppningen är att en varm sommardag kunna dra sig tillbaka in för lite svalka. Hur gör man då för att få en behagligare temperatur inomhus? Ett sätt är att montera upp markiser vid de fönster eller balkongdörrar som är utsatta för solens strålar. Då kan man dra ner markiserna och få skugga redan innan solens värme når fönstret.

Smarta lösningar

Idag finns fantastisk teknik med markiser som har sensorer som skickar signaler att rulla ut markisen när solen kommer fram och dra in den igen när regnet öser ner. Allt för att kunna nyttja markiserna på ett bra sätt och samtidigt skydda dem så att de håller längre. Hur fungerar de vid blåst kanske man undrar? De känner av kraftig blåst också och drar in markisen.

Det finns även möjlighet att installera markiser där man själv, med hjälp av en timer, kan ställa in markisen. Känner man att det är ett alternativ som skulle passa så är det bara att kontakta en entreprenör med kompetensområdet markiser. De kan ge ytterligare information och guidning fram till det bästa alternativet för ditt hus. De har troligen flera olika alternativa lösningar att välja mellan. Dessutom kan de hjälpa till med installationen. Något som för en lekman kanske inte är helt enkelt. Mer information om markiser hittar du är: markiserlidingö.se