Vackra gamla trägolv och höga fönster, ja den där drömmen om en äldre lägenhet finns hos många. En äldre bostad kan också innebära en del jobb initialt för att den ska kännas fräsch och fin.

Har du haft turen att få tag på en äldre lägenhet med genomgående trägolv och högt i tak? Har du stora fönster med djupa fönsterbrädor och plats för vackra textilier? Det är en sådan lägenhet många drömmer om. Säkerligen har du även kakelugn, åtminstone i ett av rummen, om inte fler. Hur är skicket i lägenheten, blir det renovering först?

När vi flyttar in i en äldre bostad kan det vara fint att göra en genomgående renovering. Den behöver inte vara grundlig, men putsa på ytorna för att ge känslan av fräschhet och rymd. Har du trägolv eller parkett så gör det enormt mycket att genomföra en golvslipning. Golven blir genast ljusare och fräschare och känslan att gå på dem blir ljuvlig. Kanske vill du även dra på ett lager färg på väggarna.

Renovera och gör hemmet ditt

Om steg ett är golvslipning och målning blir det betydligt trevligare att flytta in. Allt gammalt slitage och märken från tidigare hyresgäster kommer att vara borta. Du får en upplevelse av nystart och dessutom får du njuta av golven och väggarna i sin fulla prakt. Med nyslipade golv blir det extra vackert att lägga på en påkostad matta, att placera ut en blomkruka i terracotta och att låta vasen du ärvt av mormor pryda kakelugnen. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: https://www.golvslipningbromma.nu/