Få av oss är helt okunniga när det kommer till målning och tapetsering. Ska man vara riktigt ärlig är ganska få av oss riktigt duktiga heller. Men målat och tapetserat vill vi ha! Vad gör vi?

Hemmet är den platsen där vi vill vara oss själva. Där tar vi av oss maskerna och finkläderna och lodar runt i mysdress och doppar kakor i kaffekoppen. Det betyder inte på något sätt att vi sänker standarden vad gäller bostadens utseende, nej då!

Att tapetsera och måla är främst en trivselfråga. När hemmet är inrett och dekorerat efter vår egen smak har vi visat för oss själva och för besökare att detta är vår egen lya. Strunt samma om andra inte vill ha en tapet med rosa flamingor eller en stram vit yta med minimalistisk konst. Här bestämmer vi själva.

Målning och tapetsering i det privata hemmet

Det är ett känt fenomen att hemmaprojekt föder nya hemmaprojekt. När rummet är nymålat går det inte att låta bli att måla de mindre fräscha dörrkarmarna och fönstren. Förresten ser inte taket rätt sunkigt ut och hur kom den där fläcken dit? Lampan passar inte till denna tapet. Och så fortgår det och en dag står man där med hela huset fixat och vet inte hur det gick till.

Inredningen fixar du antagligen själv, men målning och tapetsering ska du lämna till yrkeserfarna målare från Stockholm. Tidsåtgången blir mycket kortare och arbetet blir proffsigt gjort. Dessutom kommer du att få ROT-avdrag vilket gör det till en mycket bra affär.