Badrum

Att renovera – oavsett vilket område det handlar – om är något som nästan uteslutande skapar mer stress och press än vad man från början räknat med. En vanligt tanke efter att ett projekt nått sitt mål är därför inte att husägaren utbrister – äntligen! – utan snarare: aldrig mer…

Det här blir extra tydligt om man talar om en renovering i ett rum som används frekvent och där de två tydligaste områdena och exemplen handlar om en köks- och en badrumsrenovering. Gemensamt för dessa är att de tar tid att renovera, att det kostar pengar – men även att de är de två klart mest populära rummen att genomföra en renovering i.

Kort och gott, många ser en badrumsrenovering som ett drömprojekt och idag så ska man även veta att det blivit ett billigare projekt att genomföra. Ska du och din familj i Haninge genomföra en badrumsrenovering så kan ni använda er av ert rot-avdrag, anlita ett företag som erbjuder totalentreprenad – något som man alltid ska efterfråga vid en badrumsrenovering – och dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Billigt – ja, men inte desto mindre krävande.

För att underlätta så tänkte vi rada upp några praktiska tips kring hur man ska tänka vid en badrumsrenovering och vi fortsätter här med det givna exemplet från din familj i Haninge. Kort och gott; så här kan ert projekt bli lite lättare och smidigare:

    • Känsla för företaget. Som sagt, ni ska söka efter totalentreprenad vid er badrumsrenovering och detta av den anledningen att det dels blir billigare, att jobbet blir säkrare och att ni genom detta kan skaffa er en större trygghet med företaget ni anlitar. Du brukar få en kontaktperson som kan avlägga nulägesrapporter, ventilera eventuella problem, diskutera alternativa lösningar och komma med värdefulla tips. Du får en trygg punkt genom hela processen och kan slappna av på ett bättre sätt än om en massa mindre företag och entreprenörer springer omkring i ert hem.
    • Kontraktet är heligt. Viktigt är att du skriver ett kontrakt innan din badrumsrenovering i Haninge sätter igång. Skulle det komma några eventuella kostnader längs vägen så ska du ta ställning till dessa där och då – de ska inte komma som en överraskning då projektet är klart.
  • Res bort. Har ni drömt om att åka iväg på en semester under en längre tid? Nu är tiden för den. En badrumsrenovering tar tid, det innebär en massa byggskräp och ert hem i Haninge kommer att se ut som en riktig arbetsplats. De bekvämligheter ni är vana vid – duscha, bada, gå på toaletten – kommer definitivt att påverkas negativt. Hittar du ett företag som du litar på – åk iväg med familjen och kom hem till era drömmars badrum.