nyslipat golv

Den som har slitna trägolv, kanske bör titta på golven innan man bestämmer sig för vilket pris som man önskar sig för sin bostad som är ute för försäljning. Det brukar nämligen hjälpa avsevärt om man passar på att renovera innan spekulanterna kommer och inspekterar bostaden. Särskilt kommer spekulanterna att titta på standarden i kök och badrum. Det är nämligen där som de flesta renoveringar kan bli ganska kostsamma. Ser spekulanterna att det är nyrenoverat där, kommer de bli mer intresserade.

Slipa golv lönar sig

Det lönar sig alltid att slipa som golv, om det är så att man har stengolv, laminatgolv, parkett eller ett trägolv som är lagt i tiljor. I stället för att lägga pengarna på en dyr renovering och slänga ut ett vackert trägolv och lägga nytt, är det så mycket bättre att slipa om i stället. Dels blir det mycket lägre kostnader att slipa om det, dels är det så mycket mer miljövänligt att slipa om.

Man får ny yta på golvet genom att slipa om det

När ett golv i sten, trä eller linoleummatta blir äldre kommer det märken av smutsiga skor, barnens lekar, hus djurens vassa klor eller av möbler som flyttas hit och dit. Efter några år, har golvet blivit både smutsigt och slitet. Till sist hjälper det inte att rengöra golvet längre, utan det enda som kan hjälpa ett så slitet golv är att slipa om det för att få fram en ny yta på det.

Dessa slags hantverkare bör du välja

  • Välj utbildade och certifierade hantverkare.
  • Välj hantverkare med goda referenser.
  • Välj hantverkare med stor erfarenhet.
  • Välj någon som även kan utföra andra renoveringar. Kanske kommer du på att du vill renovera mer hemma än endast golvet.