nytt golv i vardagsrum

Är du i en fas där du vill flytta ut ur din bostad och flytta in i en ny? Det brukar vara som en dominokedja att flytta. Den som ska flytta in i din bostad, måste göra sig av med den som de har bott i innan. Den som har bott i den bostad som du tänker flytta in i, måste få tag i en nya bostad, och på samma sätt måste den som har bott i den bostad också få tag i en ny bostad innan man kan flytta ur sin gamla. Så även du behöver en ny bostadsägare innan du kan flytta.

Göra bostaden attraktiv

Innan du kan lägga ut bostaden i en bostadsannons, kanske du vill se till att den blir så attraktiv som den bara kan bli. Har du slitna tapeter kanske du behöver tapetsera om för att rummen ska fräscha ut. Om du har slitna golv kanske du behöver slipa om dem innan du visar upp bostaden för någon som funderar på att köpa den.

Lägga ut den på annons

När du väl har renoverat klart, är det dags att ta kontakt med en mäklare, eller själv lägga ut en annons så att så många som möjligt får veta att du vill sälja din bostad. Då är det mycket viktigt med snygga bilder och sådana som tydligt visar alla fördelar med den. Här bör man ta fasta på det som är attraktivt med bostaden. Har du en fin terass? Ett fint burspråk, alkov, balkong? Ser man havet från bostaden? Tänk på det som är attraktivt och tar bilder på det när du lägger ut en annons om bostaden.

Visa bostaden för spekulanter

Har du sedan fått sådana som ringer på bostaden är det sedan dags att visa bostaden för dem som funderar på att köpa den. Om du har anlitat en mäklare, brukar mäklarna ta på sig ansvaret för att visa upp bostaden. Det kan kännas konstigt att visa upp sin egen bostad. Då är det lättare om någon annan kan göra det, men bäst är det ju att en mäklare gör det jobbet. En sådan läser in sig på all information om bostaden och ska kunna svara på frågor som spekulanter kan ha.

Bor du i Stockholm och vill sälja bostaden där och vill ha hantverkare som gör renoveringsjobbet åt dig. Läs då mer här.