Behöver du ett stambyte i Stockholm? Om du har ett äldre VVS-system i den bostad som du vill sälja, kan det underlätta om du byter stammarna innan en försäljning. Har du bytt stammarna nyligen kommer du att få fler som blir intresserade av bostaden och kan därmed ta ett högre pris än om du inte hade bytt dem.

När man ska genomföra ett stambyte är det VVS-företaget som du väljer som ska göra det, som är det viktigaste. Alla rörmokare använder sig av samma material, så där skiljer det sig inte åt. Däremot gör de arbetet mer eller mindre noggrant.

Välj VVS-företag med bäst referenser

Eftersom hantverkare kan arbeta på helt olika sätt, så bör man välja den hantverkare som har bäst referenser. Då är det mycket viktigt att först fråga efter referenser när man tar kontakt med dem. Sedan är det lika viktigt att kontrollera och följa upp dem. Märker man då att ett företag står ut ur mängden och har bättre referenser än de andra, ska man ju välja dem. När det kommer till stambyte, vill man inte ha en hantverkare som fuskar med arbetet. Man vill ju att en rörmokare lägger rören ordentligt. Att alla ventiler sitter rätt, alla skarvar är ordentligt åtdragna och att allt är precis som det ska. Man vill inte göra om hela proceduren bara för att en hantverkare har fuskat eller arbetat slarvigt.

Välj en firma som har ISO 9001 och 14001

Vad innebär det att ha en firma som är certifierad enligt ISO 9001 och 14001? Varför är det viktigt? ISO 9001 innebär att företaget har tänkt till extra när det kommer till hur man driver sitt företag, man har ett ledarskap i företaget som tar hänsyn till medarbetarna. Man arbetar för att förbättra företaget. ISO 14001 innebär att man tar särskild hänsyn till miljön och att miljöhänsynen genomsyrar allt från vilka inköp man gör, till hur man arbetar ute på olika arbetsplatser. Särskilt om man anser att det är viktigt att företagen tar hänsyn till klimatet, så bör man som kund välja ett företag som säger att de har certifierat sig med ISO 14001.