Är det dags? Ska vi inte flytta ut på våra balkonger och altaner? Även om man har ett snyggt trädäck till altan, eller på balkongen, önska vi oss möblera den innan det är dags att sitta utomhus och njuta. Vi tar fram våra balkongmöbler, kuddar, gröna växter och det vi behöver för att må bra utomhus. Vi har kollat årets trender när det kommer till balkonger och altaner och hittar följande trender:

1. Lampor och utebelysning

Vi vill gärna sitta länge utomhus och inte vara beroende av dagsljuset för att sitta ute. Då vill vi ha riktiga lampor, eller ljusslingor som skapar en mysig atmosfär ute. Vi ser ju att more is more. Ju fler lampor, desto bättre. Och inte bara lampor utan även ljusslingor tar platsen ute på balkongen. Vi hänger även upp lyktor som får samsas med ljusslingorna.

2. Rotting, bambu och andra naturmaterial

Vi fortsätter trenden med naturmaterial vad gäller möbler och inredning. Helst möblerar vi med rottingmöbler. Vi inreder med bambumaterial, såsom vindskydd, eller bambumattor under rottingbordet.

3. Många kuddar och textilier

Både ute, såväl som inne har vi myckenhet av textilier; kuddar i mängder och filtar, mattor och dukar som skapar en ombonad känsla.

4. Många gröna växter

Vi ser även att trenden med stora, gröna växter fortsätter, både inne och ute. Vi planterar allt större växter, och fortfarande helst sådant som vi kan äta. Sår du och planterar tomatplantor får du växter med härlig och stark arom. Vem vill inte omge sig med tomater och paprikor i varma och vackra färger?

5. På balkongen kan du elda på med levande ljus

Gärna i en stormlykta, och andra mysiga lyktor. Ju större desto bättre. Vi inreder också gärna med en matta på balkongen eller altanen.

Har du en fin balkong? Varför inte inreda den med träpaneler, som du målar i vackra färger? Måla i salvia, rosa eller azurblått. Eller varför inte i solnedgångs-gult? Det är bara din fantasi som sätter gränserna – som du vet. Tycker du det är svårt att måla själv? Anlita en professionell målare i Stockholm, om det är där du bor. Googla målare och skriv din ort där du bor i sökfältet. Be om offert och referenser innan du går vidare med en målare. Du vill väl veta att den du släpper in hem till dig är pålitlig och noggrann när han eller hon gör sitt jobb? Ännu bättre är det att anlita någon som någon som du känner väl, tycker är bra. Ett gott rykte är guld värt. Läs mer här om en målare i Stockholm: http://www.målarestockholm.biz.