Vill du leva bekvämt? Gillar du att kunna få ljust i ditt hus genom en enkel knapptryckning eller föredrar du fotogenlampans mysiga sken? Söker du efter en elektriker med ljus och lykta?

Förr i tiden, väldigt långt tillbaka, kunde man bygga ett hus utan att tänka på det elektriska. Det beror på att det helt enkelt inte var uppfunnet ännu. Man tände helt sonika en brasa eller en fotogenlampa för att få ljust i sitt hus. Likadant var det om man ville ha lite go värme i stugan. Ofta var det en eldstad eller spis som stod för uppvärmningen. Idag är det andra bullar. Det finns elslingor i hela huset, i varenda vägg sitter det ledningar. Ibland finns det till och med elslingor nedlagda i golven.

Bekvämt och lysande praktiskt

Det är nog ingen som vill gå tillbaka till den tiden då man var tvungen att förlita sig på ett simpelt stearinljus eller en fotogenlampa som enda ljuskälla. Tänk bara så bekvämt det är att slå på kontakten på sänglampan för att kunna läsa en god bok på kvällen. En annan sak du kanske tar för given är att sätta på en spis. Även de drivs för det mesta av el. Vid ett husbygge är det av högsta vikt att det tagits fram en eller flera bra ritningar så att en elektriker kan dra alla ledningar innan de inre väggarna smälls upp. Annars får ledningarna dras utanpå och det är verkligen ett mycket förlegat sätt att gå till väga.