Det sägs att pengar inte kan köpa en lycka. Men låt oss vara ärliga, pengar är en stor del av ens lycka. Så när man pratar om att få ned sina månadskostnader är många intresserade av att lyssna.

För att leva livet man vill ha behöver man kämpa. Man behöver arbeta hårt och spara de pengar man kan. Drömmer man om att en dag äga en gård med en massa hästar och mjölkkor? Eller en större fastighet, där du kan ha din egen köksträdgård? Stora drömmar kräver stort jobb. Man lär sig hur man ska bli smartare med ekonomin. Vad gör det om man inte får äta den finaste maten om det innebär att en dag kan man odla den själv?

Fler sätt att hålla nere på kostnaden

Redan när man börjar drömma börjar man planera. Att använda sig av någon form av värmepump för värmen är självklart. Det är ett av de billigaste alternativen. Eftersom man vill odla miljövänligt, vill man även leva så. Nära natur och djur, det är det rätta. Så att installera solceller på en fastighet, det är ett måste. På så sätt kan man använda sig av solens energi. Tänk att ha en hel fastighet där man använder sig av så naturliga källor som möjligt, till på köpet odlar man sin egen mat. Vem vill inte leva ett sånt liv? Hönorna springer fritt, och äggen kan man äta med gott samvete, och några säljs även till några lyckliga köpare. Det finns inget så gott som ägg från fria hönor.