En ärvd fastighet med potential blir lätt till en fälla för obetalt arbete och mycket huvudbry. Hur ska det bli vinstgivande när problemen hopar sig och du inte vet var du ska börja prioritera?

Det var en sån där historia som du hört talas om men som sällan var verklighet. En avlägsen släkting du aldrig hade hört talas om hade gått bort och du var arvinge till en gammal herrgård.

Ja, det var ju i andra änden av landet visserligen, men bilderna du fick se från advokaten visade en gigantisk herrgård från 1800-talet. Jo det var häftigt, men vilket jobb att sköta om den. Första tanken går att sälja den med en gång.

Men å andra sidan, kanske du kunde hyra ut istället? Du funderar och funderar. Just nu så är det rätt tråkigt på kontoret, mycket övertid och kollegorna hade du helst sluppit. Kanske dags för något nytt?

Uthyrning och renoveringar

Herrgården var väldigt vacker men hade inte skötts om på länge, men du hade ju lite sparpengar och var rätt händig själv.

Det visade sig till din glädje att insidan såg väldigt mycket bättre ut än utsidan. Hantverkare anlitades för att göra lägenheter av delar av gården. Trots att nya hyresgäster flyttade in snabbt så började pengarna gå åt, bara uppvärmningskostnaden var ju mer än inkomsterna.

Det här med fastighetsförvaltning var knepigt, men skam den som ger sig. De sista sparpengarna gick till en modernisering av värmesystemet, tur att banken var förstående med lån. Skönt att du anlitade en fastighetsförvaltare att gå igenom ekonomin, det vänder nu.