renoverat badrum

Bostadsmarknaden i Stockholm har ändrat karaktär. De snabba klippen har nästan helt kommit att försvinna och som säljare kan man inte längre vara säker på att sälja sin bostad med samma enorma vinst som man en gång kunde – faktum är att det kan bli problematiskt att sälja överhuvudtaget. Det senare förklaras av att det idag är köparens marknad.

Dagligen så kommer det ut nya objekt och det innebär att konkurrensen hårdnar; som köpare så har man övertaget och kan – med is i magen – vänta in rätt objekt utan att förhasta sig. Det är svårt att peka på vad som hänt, men gemene man har generellt blivit lite mer försiktig och då det dessutom finns en osäkerhet kring politik, ränta och där viskningar om en bostadsbubbla blir högre så avvaktar många.

Marknaden är inte död, det finns fortfarande puls och i vissa fall så kan man fortfarande sälja dyrt och till rekordpriser. Men, det krävs det lilla extra för att göra så. Skillnaden ligger i att du kunde sälja vilket objekt som helst för något år sedan, idag måste du anstränga dig och anpassa bostaden efter vad kunderna förväntar sig och eftersöker. Det kan innebära en badrumsrenovering, det kan innebära att du målar om och det kan innebära att du tar professionell hjälp med inredningen innan visning.

En badrumsrenovering? Det låter onödigt dyrt? Ja, det är inte gratis, men det är definitivt något som hjälper. Som spekulant så finns det speciellt tre saker som man vill ha vid en bostadsaffär: en planlösning som är tilltalande, ett fräscht badrum och ett kök i toppskick. Planlösningen kan du kanske inte göra så mycket åt, där måste rätt köpare uppenbara sig. Men både en badrumsrenovering och en renovering av köket är fullt möjliga projekt att göra inför en försäljning. Om vi skulle välja åt dig så är definitivt en badrumsrenovering vårt val.

Totalentreprenad är att föredra

Det finns några saker att tänka på vid en badrumsrenovering – oavsett om den sker i syfte att sälja dyrare eller enkom för att få en trevligare bostad. Vi radar upp några viktiga detaljer för att visa hur vi tänker:

  • Ta hjälp. Om du ska renovera ditt badrum i Stockholm i syfte att sälja bostaden dyrare – se till att kunna rycka plåstret efteråt. Det vi menar är att du ska ta professionell hjälp och därigenom slippa hamna i någon konflikt med köparen om något skulle visa sig vara undermåligt utfört. Det innebär även att du ska välja företag med omsorg för din badrumsrenovering. Totalentreprenad är en bra lösning där du kan lämna projektet till en och samma firma och där du slipper hålla på att sammanfoga flera stycken mindre. En badrumsrenovering är ett komplext projekt som kräver många olika yrkesmän – genom totalentreprenad får du dem alla i, så att säga, samma säck.
  • Smakfullt och klassiskt. Du behöver inte ta i från tårna vid din badrumsrenovering och välja de mest explosiva färgerna. Vårt råd är att du håller igen lite. Det är mer troligt att du hittar en spekulant som gillar ett mer klassiskt badrum än att du hittar någon som vill ha ett badrum i någon skrikig färgskala. Det behöver inte vara tråkigt på något sätt, välj lite lyxigare detaljer och du kommer att ha stor vinst i slutändan.
  • Designen. Om du anlitar ett företag enligt den modell vi ovan nämnde – totalentreprenad – så hjälper de även till med planeringen och designen. Det är något som kan vara till stor nytta. Se till att företaget har vana och kan visa upp referensbilder – både som inspiration och som en säkerhet att de vet vad de sysslar med.

Letar du inspiration inför badrumsrenovering kan det vara värt att besöka sajten https://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/