vardagsrum

Är det så att du ska sälja din bostad? Det sägs att det är köparens marknad just nu, men allt detta kan snabbt förändras. Man säger att amorteringskraven har gjort att köparna tar längre tid på sig för att fundera på ett kommande bostadsköp. Det gör att säljarna kanske behöver anstränga sig lite mer än annars för att kunna slutföra en försäljning. Mycket beror på hur affären går till. Det är aldrig bra att få långa försäljningstider. Ju längre tid det tar att sälja en bostad, desto sämre är det för slutpriset. Därför finns det några saker som man kan göra för att inte få så långa säljtider på sin bostadsförsäljning.

  1. Renovera fasaden – man kan renovera om fasaden nu under sommaren. Då får man ett fint första intryck när man kommer och tittar på huset. Får man ett bra första intryck, hjälper det väldigt mycket när man ska sälja bostaden. Alla vill ha ett bra första intryck.
  2. Renovera om badrum – har man ett gammalt badrum, kan spekulanterna känna osäkerhet inför att köpa en sådan bostad som inte har ett nyrenoverat badrum. Renoverar man badrummet får man istället fler som blir intresserade, och ju fler som faktiskt är intresserade desto högre bud kan man sedan få för bostaden.
  3. Renovera om kök – på samma som med ett gammalt badrum är det med ett gammalt kök. De som inte vill renovera, vill ha ett ganska så nytt kök så de slipper renovera det. Ju fler som ser att köket är nyrenoverat desto fler blir intresserade av huset och tycker att det är attraktivt. Och som säljare är det just det man vill.
  4. Ge garantier på bostaden – är det någon som är osäker på bostadens skick kan man ge vissa garantier på att bostaden är i fint skick. De som är osäkra köpare kan bli säkrare köpare genom att få en överlåtelsebesiktning som gör de osäkra säkrare. Läs mer om överlåtelsebesiktning på: https://besiktningsbyran.se/.