renovering

Är det dags för årets stora renovering hemma? Sommaren innebär renoveringar för de flesta. Det är heller ingen dum idé att passa på med att renovera det som behöver renoveras hemma under sommarmånaderna. Särskilt om det är så att man behöver renovera tak, eller fönster, fasad eller liknande. Hela livet är enklare under sommaren, man behöver inte klä sig som en snögubbe som under vintrarna. Det är bara att ta på sig skorna när man ska ut. Ska man till exempel göra en badrumsrenovering, är det bra mycket enklare att göra en sådan på somrarna. Behöver man duscha, är det bara att ta sig ett dopp i närmaste sjö. Vill man göra sig riktigt ren, kan man alltid gå till ett badhus och basta och duscha. Hela livet är lättare på somrarna.

Har du hittat hantverkare?

Ska du renovera på egen hand, eller anlita hantverkare för arbetet? Många gör en del själv och anlitar hantverkare för sådant jobb som de själva inte klarar. Ska man till exempel kakla badrummet, är det svårt att göra det själv om man inte har gjort något liknande förut. När det kommer till VVS-installeringar, måste en VVS-montör göra det åt dig, på samma sätt är det med elektriska ledningar. Sådant måste en behörig elektriker göra. Känner man sig osäker är det bättre att anlita hantverkare för sin badrumsrenovering. På samma sätt är det om man behöver renovera köket. Vill man kakla köksväggarna, kanske man behöver en hantverkare till det. Är man händig kanske man kan lägga golvet själv. Då är det ju bäst att göra det när man har rivit ut hela inredningen i köket innan dess. Sedan är det bara att be hantverkarna komma och kakla, be VVS-montör att montera allt som ska sitta fast i rören och avloppen och be en elektriker att leda alla elledningar.

När du river ut det som behövs i kök eller badrum, är det bäst att hyra en container som du kan slänga alla stora saker i. Den kan företaget som hyr ut container kommer och hämta sedan och köra den till återvinningsstationen. Se till så att allt är klart när hantverkaren sedan ska komma och arbeta med sitt arbete. Se till att det finns hantverkspapper på golvet som skyddar det (om du har lagt det vill säga). Du kan se till så att hantverkaren får jobba i fred. Är det fint väder kan man åka iväg och bada. Läs mer här om hantverkare som kan utföra renoveringar i Stockholm.