Garageportar Göteborg

Garaget fyller en stor funktion i vardagen för många människor. Dels är det en viktig förvaringsyta för verktyg, maskiner och allt möjligt annat som inte används för tillfället. Och så är det självklart den plats där man ställer sin bil för att skydda den från väder och vind.

Kort sagt; ett garage är ett väldigt välkommet och nödvändigt inslag som dessutom sparar mycket pengar. En bil slits mer än vad man tror i vårt nordiska klimat och garaget fyller därmed en stor funktion rent ekonomiskt; utöver att det även minimerar stöldrisken av bilen i fråga. Gällande stöldrisken så tänkte vi dock ta oss in på en annan fråga som i allra högsta grad rör ett garage – förutsatt att det är ett sådant med direkt anslutning till huvudbyggnaden – och detta i form av att garaget ofta är vägen in i huset för en inbrottstjuv. Något som tyvärr allt för få är medvetna om.

Kortfattat: äger du ett hus i en stad där inbrotten ligger på en ganska hög nivå – exempelvis Göteborg – så kan du säkra ditt hus med hjälp av lås, säkerhetsdörrar och bättre fönster, men detta kommer att vara förgäves då en tjuv numera väljer en annan väg in till din bostad. Ditt garage. Ett garage är aldrig starkare än vilka garageportar man har och då många husägare har uråldriga sådana så är en investering alltså att rekommendera.

Fler fördelar med nya garageportar i Göteborg

Det finns väldigt många andra fördelar med att investera i nya garageportar och om vi nedan räknar upp några av dessa så kanske vi kan ge en lite bättre bild av vad vi menar. För enkelhetens skull så fortsätter vi mad att säga att det är du som äger ett hus i Göteborg och att detta är vad du får på köpet – utöver ett säkrare hus – om du investerar i nya garageportar:

  • Vackrare hus. Dagens garageportar går att anpassa helt efter hur ditt hus ser ut. Vill du ha röd träpanel så är detta möjligt, vill du ha en klassisk vit så finns det och vill du ha dina garageportar i vitt panel så är detta också något du kan välja.
  • Bekvämlighet. Glöm de där äldre garageportarna – vipportar – där du tvingas gå ur bilen för att öppna och stänga. En modern garageport går att öppna med hjälp av ett enkelt knapptryck som du gör från din bil. Snöar eller regnar det i Göteborg så är detta perfekt – och speciellt om du är sen och har bråttom så kommer du att tjäna mycket på en sådan lösning för dina garageportar.
  • Hållbarhet. Nya garageportar håller i över tjugo år – förutsatt att du låter ett proffs montera dem; något som finns i Göteborg och lämpligen någon som jobbar hos återförsäljaren. En riktigt investering således.