mäklare gör affärer

Äger man en bostad i Stockholm i dagsläget – oavsett var i staden – så har man förmodligen också gjort en väldigt bra affär genom att köpa denna. Naturligtvis beroende på hur länge man haft den i sin ägo, men om man ser till utvecklingen för bostadspriser i staden under de senaste åren så är den enorm. En bostad som köptes för kanske tre år sedan kan – i vissa delar av Stockholm – ökat så mycket som två-tre miljoner kronor i värde och ser man det ut den synvinkeln så blir det hela i det närmaste absurt.

Det finns egentligen ingenting som tyder på att priserna ska sjunka heller – stabiliseras möjligen – och detta beroende på att inflyttningen till Stockholm är så pass hög och att det inte finns tillräckligt med bostäder att täcka denna. Man talar om att det rör sig om att så mycket som tre stycken fulla bussar dagligen flyttar till Stockholm; som en slags fingervisning om hur stort problem detta är gällande bostäder och byggnationer av dessa.

På sikt så finns det alltså ingen anledning till oro för en person som köpt sin bostad; priserna kommer fortsatt att vara höga och vinsten således tor den dag man beslutar sig för att sälja. Men – hur ska man göra för att maximera denna vinst; finns det några tips som kan gör att man tjänar ännu  mer pengar vid en försäljning av en lägenhet i Stockholm?

Ja, och det enklaste sättet är att man anlitar en mäklare. Det här är för många en självklarhet – ska man sälja en bostad så tar man också professionell hjälp i form av en mäklare. Det som dock börjat märkas i Stockholm är att fler och fler väljer bort en mäklare för att istället sälja på egen hand via internet. Ett riskabelt tänk som – tyvärr – i många fall gör att de förlorar pengar på affären. Kort sagt; även inklusive provision till en mäklare så tjänar man ändå pengar på dennes tjänster i Stockholm. Vi förklarar varför!

  • Kontaktnät. En mäklare har ett stort kontaktnät och kan matcha din bostad mot hur olika önskemål ser ut. Har din bostad en uteplats så kommer denna att matchas mot de spekulanter som aktivt eftersöker en sådan. Bilder kommer att skickas tillsammans med utförliga beskrivningar om hur resten av din bostad i Stockholm ser ut. En mäklare skapar ett buzz och en efterfrågan.
  • En mäklare ger exakt så många visningar som behövs – även privata sådana, om det så önskas och krävs- och detta i sin tur leder till budgivning och högre priser.
  • Blir din bostad i Stockholm inte såld till det pris du begärt och hoppats på? En mäklare tar fram det bästa ur den och kan bland annat anlita en professionell fotograf och en homestylist som radikalt ändrar förutsättningarna. Det kanske inte är bostaden det är fel på; det kanske är sättet du möblerat på som inte tilltalar spekulanterna. Här kommer en mäklare och en homestylist att visa dig den rätta vägen.