badrum

Att renovera sitt badrum i Sollentuna, exempelvis, kan vara det som fäller avgörande i huruvida man säljer sin lägenhet med vinst – eller med mycket stor vinst. Det ska alltså direkt tilläggas här att man egentligen inte kan göra en dålig bostadsaffär i stockholmsområdet i dagsläget och att det alltså här egentligen handlar om hur man kan maximera sin vinst. Att renovera sitt badrum är ett typiskt sådant trick och detsamma gäller en renovering av köket eller sovrummet. Det är nämligen dessa tre rum som brukar vara allra mest tilltalande för spekulanter och kan man hålla dessa i gott skick så finns det således en väldigt god chans att bostaden i fråga blir mer attraktiv och där alltså en budgivning kan uppstå.

En budgivning som i sin tur leder till att priset pressas uppåt och där du som ägare sitter och täljer guld med fällkniv. Många tar för givet att det är dyrt att renovera sitt badrum innan man lägger ut bostaden till försäljning och visst – det kostar ju pengar. Men sett till vinsten som denna renovering i slutändan kan generera så ska man nog snarare se det som en initial kostnad och en investering. Vi kan här säga att det kommer att kosta det runt 60 000 kronor att renovera ditt badrum och där räknar vi allt från material till kostnad för det företag i Stockholm du valt att anlita för jobbet. Här har vi även räknat in rot-avdraget i kostnaden – något som alltså gör det betydligt billigare.

Räkna med vinst då du ska renovera badrum i Stockholm

Vi säger alltså 60 000 kronor – en stor summa som avskräcker många, men om vi fortsätter vårt räkneexempel för att illustrera vår poäng. Det kostade alltså här 60 000 kronor att renovera detta badrum i Sollentuna och innan denna renoveringen genomfördes så värderades bostaden till 1,8 miljoner. En summa som efter visningen av lägenheten ökar till slutpriset 2,3 miljoner kronor. En vinst på drygt en halv miljon kronor och detta är faktiskt inte helt omöjligt.

Visst, det låter onekligen som lite av en skröna att man kan tjäna en halv miljon bara genom att renovera sitt badrum i Stockholm men det är faktiskt fullt möjligt. Naturligtvis handlar även mycket om vilken mäklare man har, vilka spekulanter som dyker upp på visningen och där även andra faktorer spelar in – men faktum kvarstår dock; det kommer alltid att vara en god investering att renovera lite innan man säljer i Stockholm. Sedan om det handlar om ett badrum, ett kök, en ommålning i hallen eller om att byta golv i sovrummet spelar ingen roll – lägg lite krut på bostaden innan du säljer och du kommer att bli rikligt belönad.

Kom ihåg dock – och detta är viktigt – anlita professionella personer och gör inte jobbet på egen hand om du absolut inte klarar av det. Det är svårt att renovera ett helt badrum och det finns dessutom saker där som du inte får göra utan behörighet där dragning av vatten kan nämnas. Lägg pengar på en certifierad person istället – det kommer du att tjäna på i längden.