Att sätta ord på känslan av att få ett personligt och fysiskt julkort är inte så lätt. Det vittnar dock om ett behov av att ha tillgång till fastighetsboxar.

Det är någonting väldigt speciellt med att öppna brevlådan en mörk dag i december och hitta ett fysiskt julkort som någon vänlig själ satt ihop just till dig. Någon har bemödat sig med att välja ut ett motiv, skriva ned en fin hälsning, stämpla det med ett frimärke och traskat iväg till posten bara för att ge dig detta ögonblick.

Sådana ögonblick, och känslor, går inte att jämföra med att få ett sms eller ett e-postmeddelande. Trots att kommunikationen mellan människor numera huvudsakligen sker i digital form. Det har åtminstone med råge konkurrerat ut den vanliga posten, varför Postnord till exempel slutat med att dela ut post varje dag.

Fastighetsboxar – inte som en inkorg

Ovanstående är all anledning till att hålla kvar vid fastighetsboxar, postlådor och brevinkast. Just för att bevara den där känslan av att få ett julkort – och vetskapen om att någon bryr sig om dig alldeles extra. Att öppna sin brevbox och mötas av personlig post är verkligen något helt annat än att slentriankolla din inkorg i mejlen.

Med anledning av dessa ögonblick måste också fastighetsägaren försäkra sig om att de som använder eller bor i huset har tillgång till säkra fastighetsboxar. Ögonblicken, och breven, är som du förstår alldeles för viktiga för att de ska råka försvinna – antingen genom att någon klåfingrig typ snor dem eller att de försvinner av en olycka.