Man kan verkligen bli glad när solen kommer. Fast den för inte bara positiva saker med sig. Att skaffa persienner till bostaden i Stockholm kan dock hjälpa.

Solen skiner och alla är glada och lyckliga. Det är i alla fall lätt att tro om man själv känner hur ens egna livsandar lyfter när solen äntligen tittar fram efter en längre tids frånvaro. Särskilt om våren kan det vara alldeles underbart att få känna solen i ansiktet igen, tycker du inte det?

Eller du håller inte med? Vad kommer det sig av? Jo, visst finns det något som kallas vårdepression. Det kan faktiskt vara mer påfrestande än man skulle kunna tro att släppa taget om vintern. Kanske beror det delvis på att det känns som att kraven på en ökar. Det känns som att man liksom måste gå ut och njuta av vädret.

Persienner finns till för dem som vill

Fast inverkan av själva solstrålningen gör säkert sitt till också. Den visar inte bara tydligt att fönstren behöver putsas. Den tränger också in i ens djupaste vrår och belyser allt som finns där och som man helst av allt skulle vilja att det aldrig kom fram.

Förresten kan solstrålarna ha annan negativ inverkan också. Gardiner och möbeltyger bleks och krukväxterna steks. Om du på hela taget tycker att det lätt blir lite för mycket av det goda när solen härskar över himlen så ska du dock veta att det finns ställen där du kan köpa persienner i Stockholm.