Glöm inte bort att det är fler än inbitna stockholmare som vill köpa lägenhet på Östermalm. Se till att anlita en mäklare som har internationella kontakter.

Just Östermalm har faktiskt en förmåga att dra till sig ett internationellt och världsvant klientel. Många affärsmän från hela världen ser till att ha ett boende i varje stad, och i Stockholm är det Östermalm som mer än någon annan stadsdel är förknippat med framgångsrika affärspersoner. När du ska sälja din lägenhet på Östermalm gör du klokt i att anlita en mäklare som har dörren öppen även för denna köpstarka kundkrets.

Det är nämligen inte vem som helst som klarar av att hålla en tillräckligt hög professionell nivå för att göra affärer med gräddan i den internationella affärsvärlden. Din mäklare behöver ha koll på betydligt mer än bara grundläggande affärsengelska. Ute i världen finns många inofficiella koder och hemliga handslag som en framgångsrik person inom real estate behöver känna till.

Så håller din mäklare på Östermalm stilen

Se bara på de TV-serier som skildrar livet som internationell mäklare på exklusiva marknader som USA och Dubai. Det är den typ av mäklare som dina internationella köpare kommer vara vana vid, och det de kommer förvänta sig. Här räcker det inte att veta hur man knyter en slips för att verka affärsmässig. Prisnivån på lägenheter och våningar på Östermalm är hög, och lika hög behöver din mäklares stilnivå vara. Om du tvekar inför din mäklares approach kan du alltid be honom att suit up.