Den som ännu inte installerat värmepumpar i sina fastigheter i Göteborg borde göra det med omedelbar verkan. Det som brinner upp i din oljepanna är pengar.

Du som äger äldre, icke renoverade fastigheter är säkert på det klara med att du behöver modernisera dina hus. Frågan är bara var du ska börja. Svaret är relativt enkelt, i alla fall om miljön och plånboken får vara med och bestämma. Börja med att slänga ut de gamla stinkande oljepannorna.

Att elda med olja är inte bara grovt miljösvineri, det är dessutom riktigt dyrt. Om du fortfarande värmer upp dina fastigheter på detta sätt är det hög tid att ställa om till ett modernare uppvärmningssätt. Pengarna du sparar på din nya värme kan du använda till att fortsätta moderniseringen.

Värmepumpar en riktig plånboksvärmare i Göteborg

Tur då att värmepumpar sänker dina uppvärmningskostnader rejält, jämfört med din gamla olja. Många system använder sig av en teknik där värmeenergin i luften utomhus omvandlas till värme i inomhusluften. Jämfört med att elda upp fossila bränslen låter det onekligen som en metod för framtiden. Luften är ju, som vi alla vet, fri. Vilket i detta fall betyder att du inte direkt behöver betala för värmekällan du använder.

Att stadens källare numera fylls av värmepumpar i Göteborg är alltså goda nyheter både för stadens miljö och stadens plånböcker. Nu är det din tur. Om du fortfarande inte har ringt och beställt en installation så gör det nu. Har du tur kanske hantverkarna kan frakta bort oljepannan i samma veva.