Allt fler människor bor i städer, större eller mindre. Fördelar finns men även nackdelar. För många är återhämtning i naturen ett måste. Där fyller fritidshuset ett vitalt och stort behov.

Att naturen är en läkande kraft är något de flesta av oss känner till. Det har sagts att för svenskar är naturen religion. Om detta är sant kan man naturligtvis diskutera. Sanning är det iallafall att en majoritet av oss mår bra av att vistas utomhus. Gärna där inte alltför många av oss trängs.

Det handlar inte om att få motion eller om att samla livsmedel, som bär och svamp. Det handlar inte om att skjuta djur för mat. Istället är det att sitta på en sten eller klippa och bara vara. Höra naturen andas ända tills vår egen puls gått ner och synkroniserats med naturens egen. Sedan kan vi resa hem till staden igen och ta med oss upplevelsen i huvudet, kroppen och hjärtat.

Den egna bostaden

För den som har möjligheten och får tillfället finns oftast önskan om en mer permanent upplevelse så att säga. Natur kan upplevas i parken runt hörnet och en kortare bussresa bort. Den kan också finnas under en semester i ett annat land än det egna. Hos många av oss finns ändå längtan och drömmar efter det egna fritidshuset.

På det alldeles egna stället kan man inreda på sitt eget sätt. Man förvarar det nödvändigaste för vardagen i det andra hemmet. Förhoppningsvis har man en skog, ett fjäll, ett hav, att utforska alldeles intill. Man väljer om man vill utforska det till fots, med båt eller genom stugans fönster. Det finns mycket att uppleva från fritidshusets altan för den som har öppna sinnen.

Ett fritidshus för kroppen och själen

När livet är som bäst stämmer allt. Platsen, det handfast verkliga och humöret. När du hittar din plats behöver du också hitta det perfekta huset som passar där. Det allra svåraste kan nog vara platsen som är bara och endast din. Där du bara ser en klippa, någon tall och ett oändligt hav. Eller tjärnen som ligger på ditt eget stycke jord och med skogen omkring och berg i bakgrunden.

Har du detta blir resten enkelt. Ett fritidshus ska vara överväldigande enkelt och lika överväldigande stilrent snyggt. Så blir det också då byggnaden är tillverkad av nordiskt timmer och nordiskt glas. Det enkla och det funktionella ger dig tid för vila och en stark men stilla glädje. Läs mer om fritidshus på denna webbsida: fritidshuset.nu