nytt golv i vardagsrum

Vad ska man välja för golv egentligen? Frågan har på senare år fått lite mer djup i och Med att det idag finns betydligt fler material, mönster och olika färger. Det gör att man som villaägare har ett större urval och att man kan ta ut svängarna lite mer – något som i sin tur skapar med personliga hem.

Vilket golv man ska välja har vi tre stycken tydliga åsikter om. Vi räknar upp dessa i punkter nedan och säger att du äger en villa i Stockholm där du tänkt dig att byta golv i fler än ett rum. Här är våra poänger:

  • Golvläggare. Vi anser att man nästan alltid ska ta hjälp av en golvläggare. Det ger ett bättre jobb, det ger längre livslängd och det kostar inte så mycket pengar heller. En golvläggare går att anlita med rot-avdraget vilket gör det möjligt att dra av 30% av den totala arbetskostnaden – med ett tak om 50.000 kronor/person och år. Vi ska senare titta närmare på ytterligare en fördel med golvläggare i just Stockholm. Men, oavsett: anlita en golvläggare för ett genomgående professionellt jobb och bättre resultat.
  • Dyrare golv – bättre golv. En avigsida med det stora urvalet är att vissa golv lovar stort men håller tunt. Det kan vara frestande att lägga in det absolut billigaste golvet i huset. Speciellt om man tittar på ett sådant i butiken då det ser ganska snyggt och exklusivt ut. Det är sällan ett golv som håller dock. Det bildas bubblor, det spricker och det ser allt solkigare ut för varje år som passerar. Ett dyrare golv går dessutom att rädda. Köper du ett golv av trä så kan detta räddas upp genom att att du anlitar en golvläggare för en golvslipning i Stockholm. Ett klickgolv däremot, det är förbrukat så fort en spricka uppstår. Det billiga priset må vara tilltalande rent initialt, men i det långa loppet så är det sällan en god investering.
  • Rätt golv, i rätt rum Felet många gör är att man lägger ett golv som är snyggt. Punkt. Men, kommer golvet att vara så snyggt om något år, är det lätt att städa och klarar det av de dagliga påfrestningarna där det ligger? Vår poäng: det skiljer mycket mellan slitage i exempelvis en hall, i ett vardagsrum och i ett barnrum. Hallen är det utrymme som slits hårdast sett till golvet. Smutsiga, blöta skor, högklackade skor, barnkläder som kastas, smuts och damm. Allt detta gör att golvet tar skada och att man, rent allmänt, får ett stökigare intryck i sitt hem. Där kan det vara en god idé att fundera över andra lösningar gällande golvet. Klinkers är ofta perfekt. I vardagsrummet däremot, där kan man med fördel välja exempelvis en fiskbensparkett då den ytan inte alls nöts på samma sätt. Barnrummet i sin tur måste klara tuffa tag – smällar, tappade föremål, leksaksbilar och så vidare – och där kan man välja att ha en lite mer tålig ytbehandling som exempelvis lack. Konsultera gärna en golvläggare innan!

Konkurrensen ger billigare golvläggare i Stockholm

Vi nämnde att det fanns ytterligare en fördel med golvläggare i Stockholm och kostnaden för att anlita en sådan. Utöver rot-avdraget så kan man nämligen addera konkurrensen som ytterligare en detalj som ger dig som kund ett bättre pris. Tar du in flera offerter så kommer det också att se hur stor variation som finns i pris. Det ger dig en god möjlighet att komma väldigt billigt undan.

Här ska vi dock också nämna det uppenbara och peka på elefanten i rummet: alla golvläggare är inte lika bra. Ett måste är att kontakta referenser för att säkerställa att ditt jobb blir korrekt och kvalitativt utfört enligt konstens alla regler. Var beredd på att kontakta tidigare kunder innan du skriver på ett avtal.