Stressad mäklare

Varje år flyttar cirka 1 miljon människor, från en bostad till en annan, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). SCB har tagit fram statistik  från Skatteverket, då det är dit som alla som flyttar måste meddela vart de flyttar. Skatteverket tog över uppgiften att arbeta med folkbokföringen, från Svenska kyrkan, under 1990-talet, när man ville föra över bokföringen till en icke-religiös myndighet. Det var en stor flytt, då Svenska kyrkan har haft denna uppgift ända sedan 1600-talet, då kyrkan förde bok över alla människor som föddes, döptes, gifte sig, fick barn och dog. Den som är intresserad av sin egen släkts historia kan läsa i Kyrkoböckerna hur förändringarna ägde rum i den egna släkten.

Bostadsbristen ger möjligheter att lura människor på pengar

Eftersom det är så många som flyttar varje år, och att det dessutom är en stor bostadsbrist, särskilt i storstäderna, ger det faktum utrymme för allehanda sorters bedragare som utger sig för att vara både bostadsägare och hyresgäst för bostäder som de kanske till och med visar upp för olika människor; bostäder som de varken har ägt eller ens hyrt. När de stackare som har blivit lurade anlänt till fastigheten visar det sig att flera har blivit lurade på samma sätt och tror att de ska skriva avtal och kontrakt och få nyckeln till bostaden. Problemet är bara det att den som utgett sig för att vara bostadsägaren, eller hyresgästen inte är det, utan har bara tagit pengarna för att sedan försvinna.

Läge att anlita en fastighetsjurist

Har man varit med om något sådant är det absolut läge att anlita en jurist som tar tag i bedrägeriet och ser till att den som blivit av med sina pengar får tillbaka dem och att bedragaren får sitt straff. Tyvärr brukar dessa bedrägerier vara lågprioriterat av polisen och det kan bli svårt att lagföra en sådan bedragare. Och även om polisen skulle utreda en sådan sak, är det bäst att anlita en jurist som kan tillvarata sina intressen att få tillbaka pengarna som man har blivit snuvad på.

Anlita rätt sorts fastighetsjurist för att driva ditt fall

En jurist känner till alla lagar och förordningar och kan (om det är en duktig jurist) se till att fallet drivs framåt och att polisen gör sitt jobb, att du som brottsoffer får den rättvisa som du förtjänar. Då gäller det att du anlitar rätt slags jurist som är duktig på att driva ett rättsfall. Här kan du läsa mer om hur du kan få hjälp.