Behöver du flytta till eller från Göteborg är det enkelt att anlita någon av de flyttfirmor som finns i den mysiga gamla hamnstaden. Varför flytta själv när det finns flyttfirma i Göteborg?

Tänk dig va gott du kan ha det. Kanske tillåta dig själv att luta dig tillbaka med en god bok på ett café, strosa runt i de gamla kvarteren eller ta en kopp kaffe i stället för att packa och bära.

Att slå in alla saker du har i ditt hem kan ta flera dagar. Det är lätt att bli nostalgisk och låta tankarna och minnena ta över i varje liten pryl. Det sinkar och drar ner effektiviteten. Och vid en flytt är ofta tiden något som pockar på. Det ska gå fort och vara effektivt.

Det finns även en liten risk att du blir överväldigad av alla minnen du får gå igenom och uppleva all sorg och glädje på nytt. Det kan vara vanligare om du är lite äldre eller har upplev något traumatiskt som dina saker påminner dig om. I många fall är det inte ens dina saker. Du kanske ska packa för en släkting och hjälpa hen att flytta.

Du som anställd på en flyttfirma i Göteborg

Är du anställd på en flyttfirma i Göteborg för att packa ner kommer ovanstående aldrig att hända. Då blir du effektiv och snabb. Saker händer så mycket fortare och du ser fram emot att bära ut kundens prylar till flyttbilen och åka iväg. Din effektivitet och din kunskap om hur man bär och packar gör att kunden får hela arbetet lekande lätt utfört. Inte heller behöver hen tänka på hur ont det kan göra i ryggen och hur smärtsamma minnen alla prylar orsakar.

Rejäla flyttkarlar och -kvinnor på flyttfirma i Göteborg

För att du ska kunna arbeta med flytt och packning är det viktigt att du är vältränad och stark. På en riktigt bra flyttfirma är det därför vanligt att de anställda får friskvårdsbidrag som de kan använda för att träna på sin fritid och hålla sig i form. Det finns också bra hjälpmedel såsom bärremmar och bärselar till riktigt tunga möbler som ska upp eller ner flera våningar utan hiss. Ibland är det så illa att man får ta in stora möbler genom fönstret. Ett exempel på det kan vara en stor flygel. Det går sällan på annat vis om den ska upp flera våningar.