målare

Många anser att olika målarjobb är något som man kan sköta om helt på egen hand och tar därför inte hjälp av en professionell målare. Det här tänket skapar ofta problem då man framförallt underskattar arbetets tid – det tar nämligen lång tid att måla och dessutom är det ett jobb som är betydligt svårare än vad folk generellt tror. Den största bristen i privatpersoners målerig handlar om att de lägger för lite tid på själva förarbetet och det är också detta som slutligen leder till att jobbet blir dåligt och måste göras om. I förarbetet ingår nämligen slipning, putsning och spackling och en duktig målare vet att den största delen av arbetet ska läggas just där – sköter man den biten så får man färgen att fästa bättre och man slipper glänsande ytor, färg som lossnar och man får en längre livslängd. Detta oavsett om målningen sker inomhus eller utomhus.

En målare i exempelvis Uppsala som anlitats för att utföra ett jobb inomhus hos en vanlig familj kanske börjar med att lägga ner ungefär 80% på detta förarbete och ställer man det mot hur privatpersoner så kanske de lägger 20% på detta. Resultatet blir alltså väldigt mycket sämre och det är därför som man alltid ska tänka efter en extra gång innan man börjar måla. Ställ några frågor innan arbetet påbörjas; har jag tid, har jag rätt kunskap och rätt verktyg och har jag tålamodet?

Svarar man nej på någon av dessa frågor så bör man nog istället överväga att anlita en målare och detta oavsett om man bor i Uppsala, Sundsvall eller i Borås. Det är faktiskt inte så dyrt heller och bör snarare ses som en investering än en utgift – det är ju inte billigt att tvingas måla om allting efter bara något år, eller hur?

Hitta en billig målare i Uppsala

Det vi sa ovan om priset för en målare påverkas faktiskt lite av var i Sverige du bor och här kan amn direkt säga att du har en större chans att hitta en billig målare om du bor i Uppsala än om du är bosatt i Härnösand. Anledningen till detta är att Uppsala är en betydligt större stad där fler målare är verksamma och detta leder i sin tur till ett bättre pris för dig som kund. Det går ju att jämföra Uppsala och Stockholm också gällande målare och se att den sistnämnda staden ytterligare är lite billigare gällande olika hantverksjobb dit vi alltså räknar målare. Konkurrens ger bättre priser, så enkelt är det bara.

Dock så ska man här i sin kalkyl och beräkning även lägga till det faktum att du numera får använda dig av ditt rot-avdrag då du anlitar en målare och få tillbaka en del av beloppet på din skatt. Det här gäller ju oavsett om man bor i Uppsala eller någon annanstans i Sverige och talar alltså ytterligare för att privatpersoner ska överväga att anlita en målare snarare än att ge sig på jobbet själv.

Vill du hitta en bra målare i Uppsala? Läs mer här.