markis

Ska du köpa nya markiser? Det som många tycker är roligt med detta är att hitta rätt markiser, som både är snygga och som är praktiska. Bor man i en större stad som Stockholm kan man enkelt åka från markisbutik till markisbutik för att spana in utbudet. Stora delar av markisutbudet i din stad, oavsett om det är Stockholm eller någon annan mindre stad, kan dock sannolikt hittas online vilket är betydligt mindre tidskrävande.

Inför köpet finns det ett par saker som är bra att tänka på. Till exempel bör du välja en markis som passar just ditt hus och vara riktigt noga med måtten. Läs vidare för att säkerställa att du göra ett bra markisköp.

Planera köpet i god tid

Det här gäller många saker, inte bara markiser, men att planera köpet i god tid gör att du kan spara en hel del pengar. Till exempel har du tid att besöka olika butiker (om du bor i en större stad med stort utbud som Stockholm eller Göteborg till exempel), eller helt enkelt jämföra priserna online.

En annan fördel med att vara ute i god tid är att du kan handla markiserna på vinterhalvåret. Priserna sjunker en hel del under den kallare tiden på året och du kan spara in många kronor på att handla när det är lågsäsong.

Vilka markiser passar ditt hus?

Valet av dina nya markiser bör göras utifrån ditt hus förutsättningar. Kan den monteras på väggen, eller måste den sitta i takfoten? Att svara på detta på egen hand kan vara svårt, men om du köper flera markiser från ett nischat solskyddsföretag kan de möjligen komma gratis och titta på ditt hus, innan en offert ges.

Vilken kvalitet behöver du egentligen?

Ska du köpa nya markiser till din permanentbostad, eller ska de inhandlas till sommarstugan, som du besöker några få gånger om året? Om det är det sistnämnda, kanske du inte behöver de allra dyraste markiserna och den högsta kvaliteten. Det kan då räcka med att köpa ett par standardmarkiser från ett större byggvaruhus.

Om du däremot vill ha ett par fina markiser till bostaden kan det vara värt att gå genom en butik som specialiserar sig på markiser och på så vis vara säker på att få högt kvalitativa produkter. I större städer som Stockholm har du flera sådana butiker att välja mellan. Bor du däremot i en lite mindre stad kan du behöva resa till en större stad nära dig för att hitta en eller flera nischade markisbutiker att välja mellan.