Naturligtvis vill vi alla ha dörrar som stänger ute ljud, står emot brand och är inbrottssäkra. Och om allt detta är kombinerat med en snygg design? Ja tack, helst! Vart hittar man sådana?

En ytterdörr är en viktig del av det som gör hemmet till ditt eget. En bra ytterdörr markerar revir till ditt företag och din arbetsplats. En stark ytterdörr är en nödvändighet till ditt verktygsförråd och till ditt garage. Det är oerhört enkelt att hitta en ståldörr för alla dessa syften. Vill du däremot att dina vänner och din familj inte ska missa dörren pga att de misstar den för ingång till ett bankvalv ligger du sämre till. Vill du också att dina kunder inte ska tveka länge innan de vågar sig in kan du få leta lika länge. Naturligtvis letar du efter den perfekta kombinationen. En ståldörr ska se förrädiskt snyggt designad och inbjudande ut samtidigt som den ska stå emot eld, inbrott och buller.

Vad krävs av en ståldörr?

Antagligen har du en uttalad tanke bakom varför du önskar installera en ståldörr. Till hemmet eller affärslokalen/kontoret önskar man oftast en ståldörr för att försvåra inbrott. Med tanke på att en ordinär tjuv med hyfsad erfarenhet kan ta sig in nästan överallt på några minuter kan det vara trevligt att försvåra hens mödor betydligt. En korrekt installerad ståldörr med bra lås ger inte ovälkomna större chanser. En annan aspekt är brandsäkerhet. Många ståldörrar har brandklassning och kan därför ge möjligheter till åtskilliga minuters respit i farliga situationer.

Förrädiskt snygg design

När ni bestämt er för att satsa på en ståldörr är det lika bra att gå in i projektet till hundra procent. En korrekt installerad dörr med alla finesser är det som lönar sig bäst över tid. Dörren ska inte ge en falsk känsla av säkerhet utan faktiskt kunna hålla vad den lovar i teorin. Sedan hoppas såklart alla inblandade att ni aldrig behöver hamna i en situation där det faktiskt måste stå emot brand eller inbrottsförsök. En komplett leverantör av ståldörrar är att rekommendera eftersom det kan bli svårt med helhetsbilden annars. Anpassat utseende och anpassad funktion och möjlighet till olika tillbehör är en bra start när du väljer. Service och underhåll är såklart också viktiga delar av helheten. En ståldörr brukar inte behöva mycket av vare sig det ena eller andra men om det skulle behövas vill du ha en stabil firma med erfarenhet.