Du som vill känna hur det känns att skaka galler som en tjuv kan lätt installera en egen gallergrind i hemmet. En annan bra anledning till att sätta in en gallergrind är att hålla tjuvarna ute.

En gallergrind till hemmets ytterdörr kan ha flera användningsområden. Att göra det svårt för kvarterets tjuvar att göra inbrott i din lägenhet är kanske en gallergrinds främsta förtjänst. Men större delen av tiden blir du nog ändå inte utsatt för några inbrottsförsök. Då är det bra att du kan ha din gallergrind till så mycket mer än bara en väldigt effektiv säkerhetsåtgärd. Har du barn som gillar att leka tjuv och polis kommer grinden göra succé. Och har du själv barnasinnet kvar kan du låtsas att ditt hem är ett fängelse vilken dag i veckan du vill. Du kan också hänga jackor på gallergrinden. Eller knyta fast ena änden av repet om bara två vill hoppa hopprep i hallen. Vid en gallergrind kan du även binda en gästande hund som inte får komma in i din lägenhet. Möjligheterna är oändliga.

Förutom barnen gläds försäkringsbolaget åt gallergrinden

Du kan också göra någon glad med en gallergrind. Ditt försäkringsbolag, till exempel. Många försäkringar för hem och lokaler har olika prisnivåer beroende på vilken säkerhetsklassning objektet har. Att göra hemmet inbrottssäkert med en gallergrind kan göra att försäkringsbolaget blir så glada att de sänker din premie. Att tjuven inte kan bryta sig in tjänar ju inte bara du på utan även försäkringsbolaget. Läs mer om gallergrindar på denna sajt: https://www.gallergrindar.net/