Ditt hem är som alla andra hem. Det är inte säkrare än sin svagaste länk. Det gäller bara att räkna ut vilken den är så kan huset säkras mot allehanda obehagligheter. Låsen är nyckeln.

Vi blir mer och mer benägna att anlita säkerhetstjänster sägs det. Många av oss är oroliga för att råka ut för inbrott. Vet vi det inte genom personlig erfarenhet har vi förstått genom andras berättelser hur obehagligt sådant är.

Säkerhetstjänster av allehanda slag är bra, men basen i hemmets skydd måste ändå vara att grunden. Har man ett bra och tillräckligt gott basskydd blir behovet av dyrare tjänster mindre. Ditt försäkringsbolag ser också med vänliga blickar på dig när du ser över ditt låsskydd. Ytterdörren är bara en av många vägar in i ditt hus för den oärlige.

Genomgång och översyn med låssmed

Vill du ha en bra trygghet i hemmet till ett rimligt pris ska du börja med att kontakta en bra och erfaren låssmed. Tillsammans går ni igenom fastigheten och du får hjälp med att identifiera husets svaga punkter. De allra flesta har hyfsat bra lås på ytterdörren. Altandörr och dörr till groventré, och inte minst fönster, brukar det vara sämre beställt med.

Med lås och skydd på samtliga ingångar till hemmet når man en helt annan nivå vad gäller inbrottsskydd. När man resonerar med sin låssmed kan man också passa på att byta från system med nyckel till kodlås, eller annan smart lösning. Slut på borttappade nycklar ger också det bättre säkerhet. Läs mer om låssmed på denna hemsida: låssmedbromma.nu