En rörmokare som arbetar på Lidingö kan få uppdrag som handlar om funktionerna inom vatten och avlopp, men även sådant som mer har med estetik att göra.

När rörledningar till vatten och avlopp skulle dras förr om åren, så var det en dyr installation. Det var till och med så pass dyrt med de kopparrör som användes att de noga fick låsas in, eftersom de annars löpte stor risk för stöld. Och det var en av anledningarna till att rörmokare började använda sig av andra och billigare material.

På senare år har dock kopparrören fått en renässans. Och det är inte enbart rören som fått det utan även hur rören monteras. För om en beställare vill ha kopparrör så vill de även att rören ska synas. Ett önskemål som oftast inte handlar om att visa upp att man har dyra kopparrör utan som istället har en estetisk tanke bakom. Många tycker att kopparrör är vackra.

Funktionell och estetisk rörmokare

En rörmokare som arbetar på ett VVS-företag på Lidingö kan få åka på olika uppdrag under en vecka. Det kan vara nyinstallationer eller reparationer. Då och då kan det även vara sådant som egentligen inte behöver åtgärdas funktionellt utan som istället har en estetisk tanke bakom.

Den rörmokare som får ett önskemål av en beställare att utföra rördragningar som är estetiska måste även själv ha ett estetiskt öga. Allt för att kunna skapa synliga rördragningar som förskönar materialet och platsen som de är monterade på.