Väljer du mellan att köpa ved eller isolera ditt hus? Isolering kan verka kostsamt, men det är en investering som överträffar att hugga ner träd.

Minns du ens när vintermånaderna senast var så svåra? För bara några år sedan verkade det avlägset för de flesta svenskar att behöva knacka is ur vattenhinken i köket innan de kunde njuta av sin kopp kaffe. Men med de senaste årens stigande elpriser börjar vi känna av det igen.

Även om du inte enbart använder ved som uppvärmningskälla har du säkert märkt att det är värmen som kostar mest. Om du inte gillar att stå ute i snålblåst och hugga ved medan slasket når upp till anklarna finns det ett bättre sätt att spara pengar på uppvärmningen.

Isolering: Den smartare investeringen för att skydda skogen

Grunden för att behålla värmen i ditt hus är faktiskt ganska självklar: isolering. Ett hus utan ordentlig isolering blir lika ombonat som en gammal lada mitt i skogen. Genom att lägga till extra isolering eller förbättra den befintliga kan du faktiskt spara pengar. Dessutom är detta en investering som håller över lång tid.

Efter att ha läst detta kanske du tänker: ”Nej, jag fortsätter nog ändå med veden, det är ju så mysigt.” Men kom ihåg att ved måste köpas ny varje år och innebär också att träd måste huggas ner. Modern isolering är både miljövänlig och hållbar under hela din livstid. För mer information se isoleringstockholm.nu.