Genom att glasa in balkongen kan du använda balkongen hela året. Kura upp dig i en filt och lyssna på när regnet smattrar mot rutorna. Mysfaktorn som följer en inglasad balkong är svårslagen.

Sommarmånaderna kan vara fantastiska i Sverige. Har man riktig tur får man några dagar, eller till och med veckor, med ordentligt varma temperaturer. Då är det en lyxig känsla att få sitta på sin balkong och njuta av värmen. Kanske med en drink, kaffe eller glass i handen. Har man balkongen riktad i läge mot morgonsol eller kvällssol är njutningen oemotståndlig. Men alla vet att denna period är kort, och som Tomas Ledin sjöng så träffande regnar det mesta bort. Det innebär att det inte är många dagar du får användning av den där balkongen som annars vore så trevlig. Om den inte är inglasad förstås. Med en inglasad balkong behöver du aldrig begränsa dig av vädret för att kunna mysa med en oslagbar känsla av att vara utomhus.

En speciell plats i lägenheten

Bor man i lägenhet är det nästan ett måste att ha en balkong att kunna gå ut på. Det är lätt att annars gripas av en känsla av att vara instängd och inte få luft. Men med en balkong förebygger du den känslan. Och nog är det en känsla som man vill kunna bevara, hålla i och få uppleva även under de åtta, nio månader när Sverige är mörkt, kallt och framför allt regnigt.

Tänk dig själv att du virar in dig i en filt och sätter dig på en balkong som du låtit glasa in. Det är helt mörkt utanför och du hör regnet smattra mot fönsterrutorna. Du borrar ned dig i din fåtölj, tänder några mysiga lampor och öppnar favoritboken. Här skulle du kunna sitta hela natten.

Höjer bostadens värde

Ovanstående scenario vore inte möjligt på en balkong utan glasväggar och tak. Då hade du behövt begränsa dess användning till de få sommarveckorna som det är bra väder i Sverige. Att glasa in balkong behöver varken vara särskilt svårt eller speciellt dyrt. Det finns numera firmor som snabbt, enkelt och prydligt ordnar balkonginglasningar för en billig peng.

Dessutom ökar en inglasad balkong också bostadens mervärde. Du kan använda bostaden till mer och över längre tid. Det gör såklart att den blir mer värdefull för en eventuell köpare. Du kan med andra ord öka bostadens värde genom att genomföra en balkonginglasning!