Epoxigolv ett slitstarkt golv för tuffa miljöer som industrier, sjukhus och garage. Golvet är belagt med härdplast som gör det fogfritt och slagtåligt.

Vill du ha ett golv som är utan fogar och därmed lättstädat? Ett golv som är motståndskraftigt, vattentätt och kanske också kemikalieresistent? Då är epoxigolv ditt val. Det kan användas på balkonger, i industrier, garage, butiker, sjukhus och liknande. Det är luktfritt och har låga emissioner när det har härdat. Behöver golvet vara halksäkert kan ytan beläggas med halkskydd.

Beläggning med epoxiyta kan göras både vid nybyggnation och vid renovering av redan existerande golv. Den kan användas på golv av många olika material. En fördel är att om golvet trots den tåliga ytan får en skada så går den att laga lokalt utan att behöva byta ut hela golvets beläggning.

Epoxigolv, som också kan benämnas massagolv, är en beläggning av härdplast

Vad är då epoxi, eller epoxy som det också ibland stavas? Ett slags härdplast som blandas av två komponenter. Det finns många olika varianter som används i lim, lack och färgprodukter. Det finns smyckekonstnärer som gjuter smycken av epoxi eller målar döda insekter med epoxilim för att sen göra fantastiska bärbara kreationer.

När det kommer till just epoxi på golv så rollar man ut härdplasten på golvet eller drar ut den med en gummiraka. Efter det efterdrar man med en roller med piggar på för att eliminera luftbubblor. Sen har man ett golv som tål dina höga krav.