Visst har det varit mer än en gång som de fysiska dörrnycklarna varit ”borttappade”. Med elektroniska lås slipper man de problemen och livet blir enklare!

Att gå omkring med en oro för att tappa bort nycklar kan hända de flesta. Speciellt de som har barn kan känna oron för hur de ska komma ihåg sina nycklar. Det är knappt barnen ens kommer ihåg att borsta tänder och ta på sig strumporna innan skolan liksom. Att hålla koll på saker och ting och få ansvar är viktigt, men det behöver ske successivt.

Visserligen är det många barn som har ansvar för en pryl värd flera tusen kronor idag, det vill säga sin mobiltelefon. Ser man på hur många, inte alla, hanterar sina mobiltelefoner så kan man förstå att föräldrar oroas för att låta barnen ha nycklar. Kommer de tappa bort nycklarna eller glömma dem på skolan och får vänta utanför hemmet i flera timmar är frågor man ställer sig.

Elektroniska lås minskar oron för borttappade nycklar

För att bespara sig en massa oro finns det andra saker man kan göra. En av dem är att installera ett kodlås på ytterdörren. Det är viktigt att se till att det är ett kodlås som försäkringsbolaget har godkänt i händelse av att något sker. Med ett kodlås behöver barnen bara komma ihåg en kod för att komma in i hemmet. Glömda nycklar är ett minne blott!

Dessutom kan man fjärrstyra kodlåset om man vet att någon behöver komma in i hemmet. Kanske mormor ska vara barnvakt men är urusel på att komma ihåg koder? Då kan mormor ringa när hon står utanför dörren och så kan man på distans öppna dörren för mormor. Givetvis fungerar det även för förvirrade barn som bara har Tiktok-reels i huvudet. Även barnen kan givetvis ringa sina föräldrar och bli insläppta.