Trägolv går att få i många olika utföranden och träslag vilket gör att det passar i både nya och gamla hus. Men trägolv är också miljövänliga och går att slipa och renovera när de blir slitna.

Att slipa om ett trägolv är mycket billigare än att lägga in ett nytt och dessutom går det mycket snabbare. Utseendemässigt går det nästan heller inte att se någon skillnad, mer än att äldre trä ibland upplevs som vackrare. Det går inte att slipa ett trägolv hur många gånger som helst, därför gäller det att vara försiktig då man gör det och bara slipa det allra yttersta skiktet. Inte heller bör man slipa det i onödan, även om ett massivt trägolv brukar gå att slipa runt sex gånger. Men märker man att golvet börjar förlora sin ytbehandling på vissa ställen och det börjar bli repigt kan det vara dags att slipa det och lägga på en ny ytbehandling.

Slipa inte i onödan, men vänta heller inte för länge

Väntar man för länge med att slipa golvet efter det att ytbehandlingen nötts ned slits golvet onödigt mycket. Det gäller alltså att inte slipa golvet i onödan men heller inte att vänta för länge med att göra det. Vill man slipa ett golv ska man vända sig till en professionell golvslipningsfirma. Många av dem kommer ut på ett gratis hembesök för att kunna göra en bedömning över arbetet. Då har man även möjlighet att ställa frågor, som exempelvis hur många gånger golvet går att slipa. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: golvslipningjärfälla.se