Har din dröm om att bygga ett hus äntligen blivit verklighet? Du har äntligen hittat den efterlängtade tomten och nu är det dags att bestämma vilket hus du ska bygga på den.

Det finns en mängd olika husstilar och modeller att välja mellan. Det märks tydligt när du ska bygga hus i Stockholm och står inför beslutet om vilket hus du ska välja för din tomt. För att göra det så enkelt som möjligt för dig är det klokt att börja med att ta reda på vad du får bygga.

Det är inte meningsfullt att drömma om ett gigantiskt timmerhus om du har begränsningar vad gäller byggyta och områdets regler. När du har koll på dessa begränsningar kan du inom ramarna vara kreativ, även om det ibland är möjligt att få bygglov för något som sticker ut.

Vad behöver du?

När du fortsätter planeringen av ditt drömhus kommer du till frågan om vad du behöver och vad du önskar. Om det är tre sovrum som behövs är det viktigt att se till att huset faktiskt har det. Välj inte ett hus med något som du ändå inte kommer att ha nytta av, som till exempel ett överflödigt sovrum eller en stor inomhusbastu. Allting kostar pengar, och det mesta går att ändra på, så var inte rädd att ta kontakt med hustillverkaren om det är något du vill göra annorlunda på ditt hus.