En bodelning innebär att det man har haft och använt gemensamt ska delas upp och man ska komma överens om vem som ska ha vad. Det är svårt men med rätt, kunnig hjälp går det mycket lättare.

Ibland är det tydligt vem som äger vad när man ska dela på sig vid en separation eller skilsmässa. Herrcykeln, damcykeln, roddmaskinen och nattduksbordslampan är tydliga saker som man vet vem som köpt och använt.

Det blir genast svårare när man kommer till tv, dammsugare och soffbord. Saker man köpt och investerat i men aldrig tänkt på att kalla ditt eller mitt. Så ska det plötsligt bli två hushåll av ett. Då kan det vara svårt att välja och att avstå.

Det är lätt att vara efterklok och säga att man borde skrivit upp, kommit överens, sparat kvitton, men nu har man inte gjort det. Det var ingen som tänkte att det skulle bli så här. Man behöver genomföra en bodelning som är juridiskt hållbar och då behöver man någon som kan göra det.

Att genomföra en bodelning behöver inte bli så svårt

En jurist som har erfarenhet av många bodelningar vet vad som brukar vara svårast och hur man kan hitta vägar så att båda parter blir nöjda. Det gäller att hitta den rätta balansen, men rättvisa är så individuellt.

Kanske det gamla skåpet bara har ett känslomässigt värde, medan familjebilen har ett uttalat pris. Då behöver man kunna prata om saken och en jurist är bra på att hitta vägar och lösningar som håller.