Det är inte en självklarhet att alla människor ska kunna ta sig över trösklar. Om du lider av en funktionsvariation kan du begära bostadsanpassning av ditt hus eller lägenhet i Stockholm.

Det är illa nog som det är att behöva sitta i rullstol. Du är smärtsamt van vid hur olika lokaler i Stockholm inte har anpassat sina ingångar och utrymmen efter människor med funktionsvariationer. Det är alldeles för många som bara antar att folk har två normallånga ben att gå och röra sig med. Du ska inte behöva stå ut med sådan diskriminering i ditt eget hus hemma i Stockholm. Det finns det inget skäl att du alls skulle behöva göra. För den som på ett eller annat sätt har en funktionsvariation har man rätt att få sin bostad anpassad så att man kan leva ett normalt liv och klara sig själv. Åtminstone i den mån att till exempel en för hög diskbänk inte ska vara ett hinder på vägen.

Bostadsanpassning av kök och badrum

Därför är bostadsanpassning i Stockholm någonting som det inte ens behöver förhandlas om. Att få lägre diskbänkar i köket, en handikappanpassad toalett eller borttagna trösklar är bara några exempel på hur man kan bostadsanpassa ett hus eller en lägenhet. Alla människor är olika, och det måste också samhället planera efter. En enda tröskel mellan kök och vardagsrum skulle lika gärna kunna vara ett Mount Everest i ditt eget hus. Så små kan marginalerna vara för att kunna klara sig själv hemma om man till exempel sitter i rullstol.